Szakértő (Diósd)

Elérhetőségek
bernadett.gacsal@gmail.com
+36 20 229 3573
GACSAL BERNADETT

Funkcionális táplálkozási tanácsadó

Gacsal Bernadett vagyok, 2 fiú gyermek édesanyja, Diósdon élek. Funkcionális és holisztikus táplálkozási tanácsadó, nyirokmasszőr és természetgyógyász hallgató vagyok. Gyermekként az orvosi pályára készültem, de aztán a sors másfelé vitt, viszont az érdeklődésem nem lankadt az emberi test és működésével kapcsolatban. Táplálkozással mélyebben a legkisebb gyermekem születésekor kezdtem el foglalkozni, mivel ő tejfehérje allergiás. Folyamatosan kutattam és olvastam a témával kapcsolatban emellett beültem az iskolapadba is és elvégeztem a Funkcionális táplálkozási tanácsadói képzést. Az utamon itt nem álltam meg sorra végeztem el több képzést is, mint például a labor leletek értékelése természetgyógyászati gyakorlatban, agyi biokémiai folyamatok,továbbá szemináriumokra és szakmai előadásokra járok, hogy minél sokrétűbb rálátásom legyen egy-két akár specifikus problémára is. Nagy mérföldkő volt az életemben, hogy elvégezhettem a Holisztikus táplálkozási ismeretek képzést, ahol megtanultam a humán gasztroenterológiai szervrendszer alapvető fiziológiás és patológiás folyamatainak értelmezését, megismertem ezen folyamatok természettudományos és biofizikai alapjait és azok mentális vonatkozásait egyaránt. Időközben mélyebben és behatóbban kezdtem el foglalkozni egy nagyon fontos és mondhatnám egy elfeledett szervrendszerünkkel ami nem más , mint a nyirokrendszerünk. Ezért kitanultam a nyirokdrenázs technikát. A nyirokmasszázs egy olyan módszer, amely az ödémákban szenvedőknek enyhülést, (kismamáknak is!) a gyulladással, fertőzéssel küszködőknek gyógyulást, az egészségeseknek pedig rekreációs kezelésként felfrissülést nyújt.

Az egészséges táplálkozás a mindennapok szerves része, ok-okozati összefüggést mutat a közérzetünk, egészségünk minden elemével.

A táplálkozási tanácsadás alapján összeállított étkezés egészségvédő hatású, egészségünk támogatásának legtermészetesebb módja. Problémaspecifikusan tudok segítséget nyújtani a következő esetekben: az autoimmun betegség, IBS, hormonális azon belül PCOS, endometriózis, pajzsmirigy probléma, IR, mellékvese kifáradás, ételintolerancia vagy allergia. Labor elemzéssel és egészségügyi állapotfelméréssel teljes körű táplálkozási tanácsadással, nyirokmasszással egybekötve várok mindenkit sok szeretettel.

Mottóm: „Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.”